Nyt spændende projekt om sædkvalitet

21. maj. 2019 | Artikel til nyhedsbrev

I begyndelsen af maj lancerede vi et nyt delprojekt SnartForældre.dk/Sædkvalitet. Her undersøger vi, om det er muligt at indsamle data om sædkvalitet via en hjemmetest.

I alt 40 mænd, der har udfyldt begge spørgeskemaer i SnartForældre.dk, kan deltage i projektet om sædkvalitet. Dem, der tilmelder sig, vil blive bedt om at tage en sædprøve og analysere den hjemme ved brug af et lille apparat, som de modtager med posten. De skal derefter fotografere resultaterne og uploade billederne via projektets hjemmeside. Desuden bliver de bedt om at besvare nogle få spørgsmål om brugen af apparatet.

En undersøgelse fra 2017 viser, at sædkvaliteten er faldet med 50-60% gennem de seneste 40 år, og det er derfor enormt vigtigt at sætte fokus på sædkvalitet.

I SnartForældre.dk/Sædkvalitet er formålet at undersøge testapparatets brugervenlighed og sammenligne deltagernes data om sædkvalitet med data fra et tilsvarende amerikansk projekt, samt med danske og internationale tal. Derudover ser vi på, om livsstilsfaktorer påvirker sædkvalitet.

Resultaterne vil blive offentliggjort på vores hjemmeside og publiceret i en videnskabelig artikel.

Planlægger I barn?

Vær med i et internetbaseret studie der undersøger, om livsstil kan have betydning for kvinder og mænds evne til at få børn.

Tilmeld dig her

Kontakt os

E-mail: info@snartforaeldre.dk

SnartForældre.dk
Klinisk Epidemiologisk Afdeling
Aarhus Universitetshospital
Olof Palmes Allé 43-45
DK-8200 Aarhus N