Hvem er vi?

Forskergruppen bag SnartForældre.dk består af 10 personer fra Klinisk Epidemiologisk Afdeling (også kaldet KEA) på Aarhus Universitetshospital.

KEA beskæftiger sig med forskning baseret på oplysninger om raske personer og patienter indhentet via spørgeskemaer eller fra registre. KEA forsker f.eks. i behandling af kræft samt virkning og bivirkninger ved brug af medicin under graviditet. Læs mere om KEA 

Forskerne

Henrik Toft Sørensen

Professor

Henrik er chef – både for SnartForældre.dk-projektet og for KEA, hvor vi arbejder sammen med ca. 60 kollegaer. Henrik er uddannet læge, har en ph.d.-grad samt en doktorgrad og er professor i epidemiologi. Han ved en masse om forskningsmetoder og mange sygdomme.                      I sin fritid holder han af at løbe og at rejse.

Sinna Pilgaard Ulrichsen

Statistiker

Sinna er statistiker og arbejder derfor med at sammenfatte de indsamlede oplysninger i analyser. Hun har en kandidatgrad i anvendt matematik og statistik og hjælper derfor med at udvælge metoderne, der skal anvendes i vores studier. Fritiden bruger Sinna gerne på at danse zumba og på oplevelser med familien.

Ellen Mikkelsen

Seniorforsker

Ellen er daglig leder af SnartForældre.dk. Hun er oprindeligt uddannet sygeplejerske, har en kandidatgrad i sundhedsvidenskab samt en ph.d.-grad og er nu seniorforsker. Ellen er ekspert i fertilitet og screening for kræft. Når Ellen ikke er på arbejde, spiller hun tennis, løber og passer børnebørn.

Benjamin Johannesen

Statistiker

Benjamin er en af statistikerne på projektet og håndterer derfor data og laver analyser af de mange oplysninger, der indsamles fra deltagerne. Han har en ph.d.-grad i matematik. I sin fritid dyrker Benjamin kampsport og nyder tiden sammen med familien.

Tina Christensen

Projektkoordinator

Tina varetager mange praktiske opgaver i projektet. Hun har en kandidatgrad i engelsk og er projektkoordinator. Tina tager sig af henvendelser fra deltagere og er tovholder på den kommunikationsstrategi, der skal sikre, at flest muligt hører om SnartForældre.dk. Når Tina holder fri kan hun finde på at gå tur i skoven eller gå i køkkenet for at lave mad.

Katrine Eriksen

Statistiker

Katrine er statistiker og arbejder med at klargøre data samt udføre analyser på de indsamlede oplysninger. Hun har en kandidatgrad i biomedicinsk informatik, og har derved erfaring både med programmering og statistiske metoder. I sin fritid nyder Katrine at bruge tid sammen med venner og familie, se serier og læse gode bøger.

Anne Sofie Dam Laursen

Postdoc

Anne Sofie er forsker på projektet og skal især undersøge kostens betydning for evnen til at blive gravid og risikoen for komplikationer under graviditeten. Anne Sofie har en kandidatgrad i human ernæring og en ph.d.-grad i ernæringsepidemiologi.                  I sin fritid kan Anne Sofie       godt lide at gå i haven eller i skoven.

Bjarke Hejlskov Jacobsen

Statistiker

Bjarke er statistiker. Han arbejder med klargøring af data og udførelsen af analyser på de oplysninger, der bliver indsamlet. Han har en kandidatgrad i statistik og har derved erfaring med programmering og anvendelse af statistiske metoder. Bjarke bruger sin fritid på motionscykling og være sammen med venner og familie.

Vi har desuden en række studerende, som er tilknyttet SnartForældre.dk

Nuværende studerende

Mette Lauge Kristensen er ph.d.-studerende på SnartForældre.dk-projektet. Hun undersøger betydningen af HPV-infektion og HPV-vaccination i forhold til kvinders evne til at få børn.

Carl Felix Jan Wittström er videnskabelig assistent på SnartForældre.dk. Felix er læge og er i gang med at planlægge et ph.d.-projekt om, hvordan psykisk helbred kan påvirke risikoen at udvikle sukkersyge i løbet af graviditeten.

Sissel Jessen Weissert er medicinstuderende og skal skrive sit speciale om data fra SnartForældre.dk. Hun undersøger, om der er en sammenhæng mellem økologisk kost og evnen til at få børn.

Tidligere studerende

Katrine Hjuler Lund afsluttede sit forskningsårsprojekt ”Perceived stress and in-home assessed semen quality – A cross-sectional study” i 2020.

Sidse Høyer afsluttede sit forskningsårsprojekt “Male alcohol intake and couples’ time to pregnancy” i 2017.

Heidi Theresa Ørum Cueto afsluttede ph.d.-projektet “Folic acid supplement use in Danish pregnancy planners: The impact on the menstrual cycle and fecundability” i 2015.

Cathrine Wildenschild Nielsen afsluttede ph.d.-projektet ”Fecundability among Danish pregnancy planners. Studies on birth weight, gestational age and history of miscarriage” i 2015.

SnartForældre.dk-teamet samarbejder med kollegaer fra Boston University i USA, hvor man har gang i et lignende projekt, kaldet PRESTO.

I USA ledes projektet af tre professorer:

Professor Lauren Wise

Professor Elizabeth E. Hatch

Professor Kenneth J. Rothman

Kontakt os

E-mail: info@snartforaeldre.dk

SnartForældre.dk
Klinisk Epidemiologisk Afdeling
Aarhus Universitetshospital
Olof Palmes Allé 43-45
DK-8200 Aarhus N

Mød os på Facebook